Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine www.klimatizacija-smelcer.si v lasti podjetja Klimatizacija Šmelcer d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), ter Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Podatki o podjetju:

Klimatizacija Šmelcer d.o.o.

1215 Medvode

SLOVENIJA

ID za DDV: SI99659760

Matična št: 1889885000

TRR:      SI56 0202 1025 4239 919

Telefon: 040 225021

Email: info@klimatizacija-smelcer.si

Spletna stran: www.klimatizacija-smelcer.si


Uporabniki spletne trgovine Klimatizacija Šmelcer

Uporabnik spletne strani www.klimatizacija-smelcer.si postanete, ko se registrirate na spletni strani. Ob registraciji prejmete uporabniško ime, ki je enako vašemu e-mail naslovu  in geslo. Uporabniško ime in geslo določata in povezujeta vaše vnesene podatke.  Z registracijo uporabnik pridobi pravico do nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Dostopnost informacij

Spletna trgovina www.klimatizacija-smelcer.si se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

* identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko)

* kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)

* bistvene značilnosti blaga

* dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)

* pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),

* vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza

* način plačila in dostave

* časovno veljavnost ponudbe

*  rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka

*  pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene

Spletna trgovina www.klimatizacija-smelcer.si je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov pa je poslovanje preko naše spletne trgovine lahko moteno ali pa dostop celo ni mogoč.

Cene izdelkov v spletni trgovini www.klimatizacija-smelcer.si so za registrirane uporabnike enake. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo od trenutka oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila: predračun, po povzetju ali osebni prevzem.

Postopek nakupa

Izbira izdelka: Na spletni strani www.klimatizacija-smelcer.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ‘‘Dodaj v košarico’’. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico.

Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.klimatizacija-smelcer.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico.  Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ”Odstrani predmet”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Trgovina. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.

Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun – registracija in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.

Promocijski kuponi : Če ima uporabnik veljaven kupon za popust  ga vpiše v ustrezno polje »Dodaj kupon« in klikne gumb »Uveljavi«.

Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med različnimi dostavnimi opcijami, katerih cene so prikazane z DDV.

Način plačila: Izbira se lahko med naslednjimi načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo z kreditno kartico in plačilo po predračunu.

Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Potrjujem naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst » NAROČILO PREJETO

Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.« Hkrati se generira tudi številka naročila preko katere lahko spremljate status naročila.

Med nakupovanjem in pred oddajo naročila ima potrošnik po izbiri blaga omogočen pregled celotne vsebine naročila ( košarice), vključno s količino in ceno, strošek dostave in  še vedno lahko popravlja napake, ali dodaja ali odvzema količine izdelkov.

Vse pogodbe / računi so shranjeni na strežniku www.klimatizacija-smelcer.si v zavihku Uporabniški podatki – naročila so razvidna vsa naročila – računi/pogodba. In je ob registraciji dostopna potrošniku oz. je potrošniku na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Načini plačila

Po predračunu (UPN nalog) na račun podjetja Klimatizacija Šmelcer d.o.o.

Po povzetju preko GLS dostavne službe. V primeru dostave preko dostavne službe in plačila po povzetju, dostavna služba zaračuna še dodatno provizijo po ceniku dostavljavca.

Plačilo s kreditno kartico preko varne SMUP povezave.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med www.klimatizacija-smelcer.si in kupcem je v spletni trgovini www.klimatizacija-smelcer.si sklenjena v trenutku, ko sistem spletne trgovine www.klimatizacija-smelcer.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila z naslovom »Vaše Klimatizacija Šmelcer d.o.o. naročilo je bilo sprejeto!« . Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za www.klimatizacija-smelcer.si kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko). Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku www.klimatizacija-smelcer.si in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Dostava

Stroški dostave po Sloveniji so navedeni in izračunani na podlagi količine in lokacije končnega kupca ter vsebujejo DDV.

Ti pogoji veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo izven Slovenije se zaračunajo stroški dostavnega  pogodbenega podjetja.

Rok dostave

Vsa naročila, oddana in plačana med delavnikom pred 12. uro, odpošljem že isti dan v primeru plačila po povzetju. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan.

Izdaja računa

Kupec ob naročilu prejme račun skupaj z izdelki. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Kode za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu preko spletne trgovine www.www.klimatizacija-smelcer.si. Aktivno kodo najdete na reklamnih sporočilih, v e-mail obveščevalcu ali drugih medijih.

Koda ugodnosti je časovno omejena, če ni koriščena v času aktivnosti, je neveljavna.

Koriščenje kode:

  • Izberite artikle v spletni trgovini, jih dajte v košarico
  • Ob zaključku nakupa v okence »Dodaj kupon« vpišite kodo za popust in kliknite na gumb »Uveljavi«
  • Za en nakup je možno uporabiti eno kodo za popust
  • Ko uporabite kodo za popust se popust avtomatsko odšteje od vrednosti naročila.

Obveščanje o nakupu

Kupec bo po oddaji naročila obveščen po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Pod svojim uporabniškim imenom lahko preverja status in vsebino naročila.

Za zagotavljanje točnosti dobave, lahko kupca pokličemo na njegovo kontaktno številko.

Postopek nakupa za pravne ali fizične kupce je popolnoma enak, le da ob koncu naročila vpiše pravna oseba naziv podjetja in davčno številko. Plačilni pogoji ostajajo enaki.

Varovanje osebnih podatkov

Spletna trgovina www.klimatizacija-smelcer.si se zavezuje k trajnem varovanju vseh podatkov kupcev  v skladu z ZVOP -1.

Za nedoločen čas varuje podatke kot so: ime, priimek, e naslov, kontaktni telefon, naslov, čas in datum registracije.

Podatke uporabljamo izključno za izvedbo naročila in potrebno komunikacijo s stranko.

Podatki kupcev ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren kupec sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla, ter potrebno protivirusno zaščito svojega računalnika.

Omejitev odgovornosti

Kolektiv Klimatizacija Šmelcer d.o.o. po svojih najboljših močeh zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Kljub temu se lahko rok dobave spremeni , v takem primeru bomo kupca obvestili o spremembi.

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@klimatizacija-smelcer.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Klimatizacija Šmelcer d.o.o. Zgornje Pirniče 124, 1215 Medvode. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Komunikacija

Klimatizacija Šmelcer d.o.o.  bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska ali FB  sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

pošiljatelj bo jasno razviden,

različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo www.klimatizacija-smelcer.si izrecno spoštovala.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Klimatizacija Šmelcer d.o.o. omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Klimatizacija Šmelcer d.o.o. pregleda. Klimatizacija Šmelcer d.o.o. ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Klimatizacija Šmelcer d.o.o. dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih.  Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na www.klimatizacija-smelcer.si.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.klimatizacija-smelcer.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Pritožbe in spori

Klimatizacija Šmelcer d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po vseh močeh se bomo trudili izpolnjevati svoje dolžnosti in vzpostavili učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določili osebo s katero se, v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali preko elektronske pošte.

Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@klimatizacija-smelcer.si. Postopek je zaupen. V petih delovnih dneh bomo potrdili prejem pritožbe in vam sporočili trajanje postopka pritožbe.

Po najboljših močeh se bomo prizadevali, da se spori rešujemo sporazumno in ne preko sodišča.